PRAKTIJKCONSULT

Voor een persoonlijk consult, ontvang ik je graag in Den Haag. De consulten vinden plaats in een huiselijke setting. Hier zorg ik voor een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Je kunt bij mij terecht voor inzicht in jouw persoonlijke situatie. Ik kan je helpen met het verkrijgen van een andere mindset zodat je bevrijd wordt uit het doolhof van doemdenken. Tevens help ik je los te komen van alle aangeleerde overtuigingen en beperkingen die jou belemmeren om gelukkig te zijn. Hierbij maak ik gebruik van mijn persoonlijke levenservaring in combinatie met methodes gebaseerd op Mindfulness en The Secret.

Indien nodig of gewenst, werk ik ook met de Lenormandkaarten. Deze geven een duidelijk beeld van verleden, heden en toekomst. Ik ben echter geen waarzegger en spreek dan ook slechts van mogelijkheden. Ik zie jouw talenten en geef je de handvatten hoe jij jouw eigen toekomst vorm kunt geven en welke drempels je hiervoor mag overwinnen. Wanneer ik jou voorspel dat je een beroemde violist zult worden, zal ik je immers ook moeten vertellen wat je daar allemaal voor moet en soms ook moet laten.

Ieder mens is uniek dus houd ik tijdens de consulten rekening met jouw persoonlijkheid. Ik stem mij af op jouw energie. In tegenstelling tot een psycholoog, gebruik ik geen kennis uit een boekje maar werk ik intuïtief.

WANDELCOACHING

Voor veel mensen is het moeilijk om te praten vanuit een stoel en omdat het op dat moment wordt verwacht. Tijdens een wandeling verloopt een gesprek meestal meer spontaan. Herken jij jezelf hierin en houd je van wandelen dan is het fijn om een wandel coaching af te spreken.

De natuur als energiebron

De natuur biedt ons rust en inspiratie zodat we sneller tot andere, soms verrassende inzichten komen. Ook zijn er veel mindfull momenten. Even stilstaan en heel bewust de prachtige wolkenlucht bewonderen. Even in het zand zitten en kijken naar de beginnende kitesurfer die steeds weer opnieuw op zijn plank probeert te klimmen. De metaforen worden als vanzelfsprekend aangereikt. Het doet ons beseffen dat wij één zijn met de krachtige elementen. Dit zorgt ervoor dat we ons weer verbonden voelen met de universele energie.

Wandelcoaching

Ieder mens is uniek

Natuurlijk is ieder mens anders. We hebben allen een unieke beleving. Maar De uitwerking is uniek. Ook het aantal sessies kunnen per persoon verschillend zijn.

Wanneer zou je een wandel coaching kunnen overwegen:


 • je een burn-out hebt of er tegenaan zit
 • je last hebt van stress
 • je een gebrek hebt aan moed en doorzettingsvermogen
 • je bang bent om verkeerde besluiten te nemen
 • je vastzit in de sleur van het dagelijkse leven
 • je twijfelt over de toekomst en de keuzes die hierbij horen
 • je weleens opziet tegen de volgende dag
 • je behoefte hebt aan een goed en vertrouwelijk gesprek
 • je het heerlijk vindt om buiten te zijn

Het aantal wandelingen die nodig zijn, is verschillend. De een heeft genoeg aan twee afspraken, terwijl een ander zo vijf of zes wandelingen nodig kan hebben om los te kunnen komen van belemmerende gedachten. Het programma wordt opgesteld, op basis van jouw persoonlijke wensen. Een wandeling duurt 1,5 uur inclusief koffie of thee na afloop.

Wat levert het op?

Onderzoek heeft aangetoond dat het wandelen in de natuur met een coach de volgende resultaten oplevert.

 • meer mildheid en acceptatie
 • meer zelfvertrouwen
 • meer bewustzijn van zichzelf en de omgeving
 • meer zin om iets te ondernemen
 • meer plezier in werk
 • meer tevredenheid over het leven
 • meer bevlogenheid
 • minder stress
 • minder burn-out klachten

Wandelcoaching

Voorafgaand aan de wandeling bied ik je een gratis telefonisch intakegesprek aan. Dit is onze eerste kennismaking en staat het je vrij te beoordelen of er een klik is. Het is van belang dat jij je prettig voelt.
 Omdat we gaan ont-moeten is de eerste stap een vrijblijvende mail naar info@rimpelsopjeziel.nl of bel naar 06-15313874

HELENDE MASSAGE

Je kunt ook bij mij ook terecht voor een helende en/of ontspannende massage. Deze massage bestaat uit zachte bewegingen in combinatie met Reiki. Deze is voor iedereen geschikt. Bij iedere behandeling worden de chakra’s in balans gebracht.

Wandelcoaching

Huidhonger

Onze huid is m.u.v. onze hersenen het meest belangrijke orgaan dat we hebben. Aanraking en streling is van levensbelang en zet een proces in werking dat niet alleen voor welbehagen zorgt, maar ook voor een betere gezondheid. Veel mensen lijden onder het gebrek van aanrakingen en ondervinden hier hinder van. Vaak zelfs zonder dat ze weten wat de oorzaak van die hinder is. De hunkering naar aanraking noemen we 'huidhonger'.

Wandelcoaching

Emotie en gevoel

Bij gebrek aan of verlangen naar huidcontact ontstaat huidhonger. Wanneer je een relationele ruzie hebt, wil je het liefst niet worden aangeraakt door je partner. Huidcontact kan dan heftige emoties oproepen. Ben je verliefd dan wil je niets liever dan de aanraking van je geliefde ervaren. Alles wat je wilt is de aanraking en is de kracht van de aanraking intens. Je wilt niets liever dan die ander aanraken en voelen.

Aanraken is net als eten en drinken een belangrijke levensbehoefte. Onderzoeken hebben aangetoond dat de meeste mensen die als baby of kleuter niet voldoende door hun ouders werden geknuffeld een slechtere lichamelijke weerstand hebben. De aanmaak van antistoffen is minder als je niet genoeg wordt aangeraakt. Het is zelfs zo dat zieke mensen er veel baat bij kunnen hebben wanneer zij meer worden aangeraakt. Onderzoeken toonden aan dat mensen sneller herstelden van zware inspanning wanneer zij lichaamscontact hadden. Dit effect was groter bij hen die aangeraakt werden door hun eigen partner. Waarschijnlijk omdat deze aanrakingen vertrouwd zijn.

Tarieven

Alle consulten zijn vanaf € 60,00 voor 45 minuten (incl. 21% BTW)

COACHING ONDER DE SPAANSE ZON

Gedurende de wintermaanden verhuist mijn praktijk naar de Costa Blanca in Spanje. Deze streek heeft een mild klimaat en de meeste zonuren van Europa. Al sinds heugenis trekken veel noord Europeanen naar de Costa Blanca om te overwinteren. Lees hier (http://www.klimaatinfospanje.nl/klimaat-costa-blanca-weer/) meer over de vele voordelen van het klimaat.

Vanaf het najaar zal ik intense op maat gemaakte retraites organiseren. Een andere omgeving werkt bevrijdend en inzichtelijk. Je bent dan letterlijk even los van de dagelijkse beslommeringen.

Er zijn meerdere redenen waarvoor je een 4-daagse retraite zou kunnen overwegen zoals o.a.:

 • Je bent lange tijd ziek geweest en hebt moeite met herstellen
 • Je hebt een burn-out of bent herstellende van een burn-out
 • Je hebt veel meegemaakt en wilt alles een plek geven
 • Je zit in een transformatie (verandering) en hebt hulp nodig

De dagen worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes die we van tevoren in een gratis intake uitvoerig zullen bespreken.

De retraites vinden plaats in een één op één situatie. Je logeert in mijn appartement zodat ik ten alle tijden ter beschikking ben. Emoties kunnen immers ook ’s nachts heftig opspelen.

retraite04

De gesprekken zullen met name in de ochtenduren plaatsvinden. (Ook dit is flexibel) We doen dit op een relaxte manier in onze pyjama of ochtendjas. Dus zonder de maskers van kleding en make-up.

De gesprekken worden afgewisseld door helende massages. Ook dit in volledige afstemming van jouw wensen.

Je krijgt ook een lijstje waarop je kenbaar kunt maken wat je graag wilt eten en drinken.

Deze dagen zijn helemaal voor jou. Je mag er ook een middagje alleen op uit als je dat zou willen. Maar ik ga ook graag met je mee om je de leuke plekjes te laten zien. Tijdens de wandelingen, is het vaak prettig om je zelf te openen. Zodra je fysiek in beweging komt, kom je ook mentaal in beweging.

Alles is erop gericht dat je met een symbolische koffer vol vernieuwende inzichten en energie weer naar huis terugkeert.

retraite03

LEZINGEN

Je kunt mij ook uitnodigen als spreker op events en bijeenkomsten.

Graag vertel ik, vanuit persoonlijke ervaring over bewustwording en transformatie. Maar ook hoe je kunt leren overvloed in je leven aan te trekken. Tevens heb ik ervaring met dominantie (narcisme)

info@rimpelsopjeziel.nl
Mobiel +31(0)615313874

Referenties